Wat gebeurt er met mijn pakket als ik niet aanwezig ben bij aflevering?

DHL
Als je niet aanwezig bent op het moment van afleveren, probeert de bezorger je bestelling bij de buren aan te bieden. Zijn je buren ook afwezig? Dan biedt de bezorger je pakket de volgende dag opnieuw aan. Heb je beide bezorgingen gemist? Dan kun je het pakket dezelfde dag tussen 18:00 en 19:00 uur ophalen bij het DHL-depot.

PostNL
Als je niet aanwezig bent probeert de bezorger het pakket eerst af te geven bij de buren. Lukt dit niet, dan laat de bezorger een bericht achter met daarop een ‘niet thuis-code’. Met deze code kun je zelf kiezen waar en wanneer het pakket wordt bezorgt. Je kunt de keuze tot 22.00 uur aan PostNL doorgeven.

Als je geen bezorgmoment kiest, probeert de bezorger het de volgende dag nog een keer. Lukt het dan weer niet om het pakket te bezorgen? Dan wordt het bewaart op een PostNL-locatie in de buurt. Je hebt twee weken om het pakket op te halen, daarna wordt het teruggezonden naar Drukwerkdeal.nl. Vergeet niet om een geldig legitimatiebewijs mee te nemen als het pakket wordt opgehaald, anders mag het pakket niet meegegeven worden.