Hoe sluit ik lettertypes in een bestand in?

Heb je het bestand opgemaakt in een opmaakprogramma?
Open het bestand in je opmaakprogramma. Je ziet een foutmelding omdat de link met de lettertypen (ook wel: fonts) niet werkt. Ook kun je kijken bij het panel ‘link’. Hier vind je de foutmelding terug als de fonts niet ingesloten zijn. Selecteer hier de juiste fonts. Staan de gewenste fonts er niet tussen? Installeer de fonts opnieuw op je computer en kies daarna alsnog je fonts.

Kom je er niet uit? Neem gerust contact met ons op! Dat kan via chat of e-mail: info@drukwerkdeal.nl. Bellen kan ook: 088 88 55 222.

Heb je je bestand opgemaakt in een presentatie- of tekstverwerkingsprogramma? 
Programma’s als Word, PowerPoint en Publisher zijn geen opmaakprogramma’s. Maak je van dat document een PDF, dan heb je kans dat er delen in je ontwerp verschuiven en dat fonts (lettertypen) niet ingesloten worden.

Kosteloos omzetten
Krijg je de melding dat de fonts niet ingesloten zijn, dan willen we kosteloos proberen dit om te zetten naar lettercontouren. Houd er rekening mee dat de tekst hierdoor iets dikker afgedrukt wordt en niet exact wordt weergegeven zoals je ooit voor ogen had. Dit valt met name op bij het afdrukken van grotere koppen. Bij het afdrukken van kleine tekst is dit minimaal. Fonts kosteloos laten omzetten door Drukwerkdeal.nl doe je als volgt:

  1. Ga naar ‘bestanden aanleveren’ en kies voor de alternatieve uploadmethode.
  2. Upload hier het PDF-bestand. Geef als opmerking aan dat je akkoord gaat voor het omzetten naar lettercontouren.

Voor 25 euro omzetten
Als je niet wilt dat de tekst dikker afgedrukt wordt, kunnen wij proberen je tekst om te zetten zonder kwaliteitsverlies. We kunnen Office-bestanden drukklaar maken voor je, waarna we je een digitale proef sturen. Dit kost €25,- ex. BTW (€ 31,25 incl. BTW). Hier leer je er meer over:
Kan ik een Microsoft Office bericht als drukbestand aanleveren?